De fiecare dată când îi spui „Ai să cazi”, copilul cade. Ai observat?

unnamed

„Ai să cazi, ai să te lovești, ai să te zgârâi, ai să plângi, ai să…”. Cu ce pot fi înlocuite aceste predicții? Ai observat că de cele mai multe ori „ai dreptate”?

De fapt, aceasta nu înseamnă „dreptate” ci un soi de predicție. Tot ce spui tu, se îndeplinește, ca o mantră în Univers. Și atunci, de ce să nu trimiți niște mesaje constructive?

Femeia este sursa de energie a tuturor. Dacă femeia nu crede în potențialul soțului sau în copilul său, independent, ei nu vor reuși niciodată să ajungă unde-și propun. În cazul copiilor, energia vine de la ambii părinți (de la mama cel mai mult).

asian-child-girl-riding-roller-skates-fall-down-park-cute-160875060

Atunci când un părinte îi spune copilului său „N-ai să reușești”, e ca și cum i-ar tăia aripile și l-ar lansa în zbor. Mai dureros decât o julitură, pentru un copil, sunt cuvintele mamei/tatălui care nu crede în el.

Oricât de terifiant ar fi să-l privești cum se cațără într-un copac, urcă pe o stâncă, sau merge cu viteză pe o bicicletă, transmite-i prin cuvinte și prin gânduri „Ai să reușești”.

Și chiar dacă se întâmplă incidente, asigură-l că ești mândru/ă de el. În loc de „ți-am spus că ai să cazi”, „așa-ți trebuie”, „vezi, dacă nu mă asculți”… spune-i: „sunt mândru/ă că ai încercat”, „mă bucur că ai fost curajos”, „am observat că ți-a fost greu”.

Family-Climb-01

Știu că nu e ușor, am trecut prin asta de nenumărate ori, dar cu puțină încredere și la un pas distanță de copil, se poate garanta siguranța lui și liniștea ta. În plus, am observat că micuții nu prea se aventurează în lucruri pe care încă nu se simt pregătiți să le facă, iar dacă el se simte în stare, tu n-ai nici un motiv să nu crezi în el.

Ai observat ce impact au cuvintele tale asupra copilului? Ce părere ai despre această super-putere?

PS: Like, Comment & Share. Susține proiectul @taticul_modern pe Instagram




Leave a comment

Your email address will not be published.

*