Tu cât timp ți-ai alăptat bebelușul?
După întrebarea „Cât timp au fost alăptați copii tăi?”, am primit mai multe reacții și atunci am înțeles că o postare pe acest subiect ar fi binevenită.
- Înainte de nașterea primului copil am mers împreună cu soția la câteva seminarii organizate de Mămica Alăptează pe teme foarte diverse: alăptare, diversificare, încetarea blândă a alăptării etc.
- La ambii copii am apelat la un consultant în alăptare pentru că… informația se uită. Mai ales de mămică. Și la început, mai mult ca oricând, avea nevoie de suport și asigurare că face totul corect.
- Copiii au fost alăptați exclusiv până la 8 și respectiv 10 luni, pentru că până atunci nu prezentau interes față de diversificare. Mai multe la temă, vezi aici #diversificareTM
- Primul copil a fost alăptat până la 2 ani și 8 luni, perioadă în care el era alăptat 5 min în decurs de 24 de ore, doar seara, înainte de culcare. În momentul în care a refuzat să adoarmă la sân, a încetat și alăptarea.
Am ales autoînțărcarea ca metodă de încetare blândă a alăptării pentru că laptele se reduce în cantitate treptat, natural și fără careva incomodități pentru copil sau mamă.
De ce soția a ales să continue alăptarea după 1 an:
- Copilul adoarme mai repede la sân și nu avem o problemă cu acest „obicei”. Când e necesar, adoarme și fără sân, dacă știe sigur că mama nu este acasă;
- Copilul trecea mai ușor peste erupțiile dentare, atunci când micuțul refuză orice altă mâncare;
- Când copilul e bolnav, alăptarea ajută la evitarea deshidratării, coborârea febrei și ameliorarea stării generale a copilului.
- Fiecare mamă decide pentru ea DACĂ și CÂT dorește să alăpteze.
- Nu lăsa pe nimeni să te convingă că ai făcut vreo alegere greșită.
- Și copiii alăptați și cei nealăptați sunt la fel de minunați și iubiți de mamele lor. Respectă alegerile fiecărei mame.
Tu cât timp ți-ai alăptat micuțul?
A fi un părinte implicat este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru copilul tău. Pentru mai multe resurse și idei cum poți să te implici în viața copilului tău, înregistrează-te la curs, urmărește-mi contul de Instagram sau blogul www.taticulmodern.md
Iar dacă vrei să mă susții și mai mult, devino patron al proectului „Tăticul Modern” 🤗
Leave a comment