5 remedii, foarte bune, pe care orice părinte modern, trebuie să le știe
1. Remediu anti-țînțari:
Dacă vă numărați și voi printre părinții cărora produsele anti-țînțari din comerț nu le inspiră încredere, iată o soluție mai sănătoasă și mai naturistă. O lămîie tăiată în două, asezonată cu cuișoare și plasată pe un talger în dormitor. În unele surse am citit că această metodă alungă la fel de bine și muștele, viespele și alte insecte nedorite, dar asta încă nu am verificat în practică.
2. Remediu anti-căldură:
Pulverizatorul e varianta mai ieftină a apei termale, dar e la fel de eficientă contra caniculei. Noi o utilizăm în transportul public cînd e mare zăpușeală și efectiv nu ai cu ce respira, în mașină pentru că nu avem aer condiționat, dar și afară la plimbări, la teren, peste tot. E foarte revigorantă și practică. În plus, în caz de necesitate, înlocuiește cu succes și șervețelele umede.
3. Remediu anti-iPad:
Mulți părinți își „conving” copiii să stea cuminți în car-seat doar dacă le oferă diverse gadget-uri cu desene animate, sau jocuri. O variantă mai sănătoasă pentru copii ar fi, totuși, tabla magnetică pentru desen. Sigur, ea nu va mai trezi niciun interes dacă i-o dați după ce a testat iPad-ul dvs., dar dacă încă nu a făcut-o, aveți șanse mari de reușită. E o sursă inepuizabilă de activități, de la desen propriuzis, pînă la jocuri în toată regula pe care le jucam noi în școală pe ultimile pagini ale caietelor: „X și O”, „Fotbal”, „Kartoshka”, „Morskoi boi” etc. ;)
4. Remediu anti-biberon:
Nu știu ce altă denumire s-ar potrivi, de fapt, e un truc pentru a învăța copilul să bea cu paiul (în loc de biberon). Poate nu-i o necesitate foarte mare, dar am auzit această „rețetă”, mi-a plăcut și mi-am zis s-o împart și cu alții. Important e că funcționează de la vărste neașteptat de fragede. Se ia cel mai mic suc la cutie, cu pai, se golește conținutul (în cazul în care nu doriți să dați așa ceva copiilor dvs.), se clătește bine interiorul cutiei și se toarnă (cu o seringă fără ac) orice lichid doriți să-i oferiți copilului (apă cu lămîie, de exemplu). Introduceți paiul în cutie, strîngeți un pic ambalajul pînă curge prin pai și dați-i copilului pe buze. Dacă-i place gustul, va suge din reflex și așa va învăța să bea cu paiul. Excelent truc, așa-i? :)
5. Remediu anti-carii:
Ideal ar fi să spălăm dinții copilului dimineața și seara încă de la apariția primilor dinți (fie asta și 4 luni). Însă, uneori, din varii motive, nu există așa posibilitate. Pentru așa cazuri (ca excepție, nu ca regulă) un remediu anti-carii foarte bun, ieftin și sănătos este mărul și pătrunjelul. Ideea e simplă, mîncarea lasă un mediu acid în gură și de la asta apar cariile, mărul și pătrunjelul fiind alcaline, reglează pH-ul și vă păzește de carii pînă la întîlnirea cu periuța și pasta de dinți. Apropo, e valabil atît la copii, cît și la maturi! ;)
Leave a comment