Candy bar-ul de vis
Candy bar-ul nu este o necesitate sau o tradiție ce trebuie respectată cu strictețe. Pentru noi a fost un moft. Soția a vrut candy bar în nuanța baby-blue și gata! Când am cercetat piața și costurile, ni s-au cam lăsat aripile. Câteva săptămâni ezitam între a face sau nu candy bar? Desigur, se putea aranja simplu o masă cu fructe și bomboane, dar where’s the fun in that?
Bugetul foarte restrâns pe care l-am stabilit pentru botez și petrecere nu includea și candy bar-ul. Dar soția căuta zilnic poze pe net și înțelegea că poate renunța la muzică, la decor, dar nu și la candy bar-ul de vis. Apropo, ea a renunțat și la o rochie nouă, pantofi, coafură, machiaj numai pentru această plăcere :)
Revelația am avut-o când am văzut diferența de prețuri la dulciurile home-made față de cele ce se găsesc în vânzare. Atunci am decis că vom face totul singuri, căci nu pare să fie foarte greu. Am cutreierat mai multe magazine în căutarea dulciurilor ambalate în hârtie albastră, am rugat prietenii de peste hotare să ne ajute în acest sens, am studiat și prețurile la vase de sticlă (arenda vaselor e în jur de 300 de lei) și am cumpărat orice element albastru am găsit și ni s-a părut că s-ar potrivi decorului nostru: rame, ceas de masă, platouri, pahare, farfurii de carton, paie pentru suc, șervețele etc. De pe un site specializat am achiziționat hârtiuțe pentru cupcakes în nuanțe și mărimi diferite, dar și un suport etajat din carton. Suportul din carton era roz, dar l-am „învelit” în hârtie albastră și am întors platformele pe verso unde erau albe – s-a încadrat perfect. :)
Inițial am vrut să comandăm diferite dulciuri de la diferiți cofetari home-made (și sunt foarte mulți pe piață), dar prețurile… Ah, prețurile!
- Un cake pop e de la 15 lei în sus, deja depinde de compoziție, nuci, alune etc., iar un „Raffaello” din magazin e în jur de 4 lei/buc.!
- O mini-tartă cu fructe – de la 15 lei, în timp ce o tartă cu fructe/cu ciocolata la supermarket e 6 -7 lei!
- Bezele colorate (merengue) – de la 150 lei/kg, dar am găsit și cu 300 lei (!), iar la Nr.1 este cu 59 lei/kg!
- Un cupcake – de la 25 lei, cel de magazin e 4-5 lei și tot așa… De ce să plătești mai mult pentru ceva la fel de gustos, dar la un preț mai accesibil?
Așadar, pentru candy bar-ul nostru am ales tarte cu fructe (6 lei), tarte cu ciocolată (7 lei), 3 feluri de cake pops ayurvedice (5 lei fiecare) și alte 2 tipuri vegane a câte 8 lei bucata (am avut un nan vegan, pentru el ne-am străduit), bezele colorate (merengue, 40 lei / 200 g) și alte câteva feluri de ciocolate și bomboane albastre: „M&Ms”, „Bacio”, mini „Bounty” etc. Tartele le-am comandat la supermarket„ Nr. 1”, cake pops la hramul „Hare krishna”, bezelele la „Panna Cotta”, ciocolatele din comerț și de peste hotare.
Vase potrivite din sticlă am găsit la „Velmart” și „Maestro” (dar și pe la prieteni și restaurantul unde am sărbătorit). Bețișoarele le-am luat de la „Metro” din alea pentru frigărui și un pic mai scurte. Panglici subțiri de la „Gemeni” (0,5 – 2 lei /m), vreo 5 m ne-au trebuit pentru toate. Le-am legat fundițe și le-am lipit cu pistolul cu clei din silicon (100 lei, din piață).
Toppers (inscripțiile în cerc) le-a creat soția în „Adobe Illustrator”, le-a aranjat pe foaie A4 cât mai compact, împreună cu stegulețele (la fel, create de ea) și le-am tipărit la printer color în oraș, 10 lei foaia A4. Altfel, un steguleț ne-ar fi costat 8 lei bucata, iar un topper 7 lei bucata, dar așa am economisit cel puțin 50%.
Pom-poms de pe fundal ne-au dat cele mai multe bătăi de cap căci tot noi le-am făcut și e cam mult de lucru când e vorba de 20-30 de bucăți (pentru toată sala). Oricum, ne-au ieșit mai ieftin decât baloanele cu heliu, plus efectul e muuult mai delicat și rafinat. Hârtie crepontă de la „Papermax”, 7 lei/buc. (2 m x 0.5 m).
Tot din cauza bugetului restrâns am ales să ne ocupăm noi de decor și tot ce ține de eveniment în general, astfel, ne-am trezit cu toate cele necesare pentru eveniment, dar cu timp insuficient pentru aranjare. Mai ales că un candy bar nu-l amenajezi în 30 de minute, la fel cum nu-l poți decora de dimineață, dulciurile trebuiau ținute la rece.
Botezul era la 16:00 la biserică, iar la 17:00 oaspeții erau deja așteptați la restaurant. Cum nu puteam fi concomitent în două locuri, iar tentativa de a găsi pe cineva voluntar să se ocupe de aranjarea candy bar-ului a eșuat lamentabil, am apelat la invitați. Prieteni foarte buni și de încredere care după ce au primit toate instrucțiunile noastre, gândite minuțios de acasă, s-au descurcat formidabil și în timp record au amenajat și au făcut totul exact așa cum ne-am dorit.
Un candy-bar de milioane nu trebuie neapărat să fie scump. Nu am stat să calculăm cât ne-a costat per total candy bar-ul nostru, însă satisfacția lucrului bine făcut cu propriile mâini nu se compară cu nimic ;)
PS: Pozele de la eveniment fotoroom.md și din arhiva personală.
Leave a comment